Bygget bru mellom Engerdal og Rendalen


Etter mange års iherdig innsats kunne Lage Sundet og dugnadsgjengen endelig krysse Femundselva.

Lage Sundet har lagt ned en formidabel innsats i form at dugnadstimer og ikke minstpenger. Lørdag ble innsatsen kronet med høytidelig snorklipping og en flott markering med mange prominente gjester. Nå håper brubyggeren på at riktig mange vil benytte brua og besøke naturperlene i nabokommunen Rendalen.

Prominente snorklippere

Med seg til å åpne brua hadde Lage Sundet fått med to jenter fra Barnas Turlag. Det var søstrene Thea Kristensen (9) og Tilla Kristenen (10). Det var storesøster Tilla som fikk æren av å klippe av snora.

Det var mange prominente gjester til stede som ønsket å takke brobyggeren for innsatsen han har gjort for Engerdal. Til stede fra formannskapet i Engerdal var Birgit Elgåen.

– Her handler det om noen som kan tenke store tanker, men også gjennomføre dem, det er utypisk Egerdøler, sa Elgåen med et glimt i øyet og ga Lage Sundet en varm klem. Johan Hallstein Elgåen fra Engerdal Fjellstyre var også frampå med gratulasjoner.

– Dette vil ha stor betydning for reiselivet i kommunen.

– Her åpnes det for store turmuligheter og det vil få stor betydning for fisket i området, sa Johan Hallstein Elgåen. Marit Gundersen som er sekretær i Ulvåberget Hytteforening foreslo at tiltaksprisen for 2010 skulle gå til Lage Sundet.Det fikk han ikke. – Men jeg håper han kan få tiltaksprisen fra Engerdal kommune i 2011, sier Marit Gundersen.

Artikkelen er kopiert fra fra Østlendingen mandag 20. september 2010 

Her er lenken til hele artikkelen i Østlendingen:
http://www.ostlendingen.no/nyheter/trysil-engerdal/bygget-bru-mellom-engerdal-og-rendalen-1.5646171